Tisztelt Érdeklődők, kedves Betegeim!

„Végre látom a fényt az alagút végén...”

Alagút-betegségcsoport: cukorbetegeknél, pajzsmirigy betegeknél, alkoholbetegeknél, erős dohányosoknál, toxikus anyagokkal (mérgező-, mezőgazdasági anyagok, vegyszerek, stb.) dolgozóknál, foglalkozási ártalom esetén (varrodai dolgozók, fodrászok, légkalapáccsal dolgozóknál, stb.), vagy akár hirtelen elhízottaknál, vagy terheseknél gyakran jelentkezik az alagút szindrómának nevezett betegség-csoport.

Alagút szindrómák - okok, tünetek.

Az idegek behálózzák az egész szervezetünket (ezeket az idegeket perifériás idegeknek nevezzük). Lefutásuk során izmok, inak, erek és csontos képletek mellett haladnak. Bizonyos helyeken a fenti képletek az idegek körül alagutat képeznek, és ezeken a területeken (pl. csukló, könyök, lágyékhajlat, láb, stb.) az idegek gyakran nyomás alá kerülnek. Az idegek nyomási sérülése miatt eleinte és főleg éjjel zsibbadás jelentkezik, majd érzéskiesés, fájdalom, sőt gyengeség, kézügyetlenség is társulhat hozzá. Súlyosabb esetekben már egész nap is jelentkezhet a zsibbadás és a fájdalom. A panaszok alapján a betegség könnyen felismerhető, de a súlyossága megállapításához (a kezelések szempontjából fontos!) az úgynevezett ENG (elektroneurográfiás) vizsgálat szükséges.

Tisztelt betegek, a magánrendelőmben a legkorszerűbb ENG készülékkel rendelkezem, ahol várakozás nélkül, és 3-4 hónapos előjegyzés helyett, 1 héten belül meg lehet állapítani, az esetleges idegi károsodás mértékét és helyét, ami nagyon fontos, mert súlyos esetekben (pl. hosszú ideig tartó fájdalom esetén) már csak műtéttel lehet kezelni.

Egyébként: fejfájás, szédülés, látászavar, fülzúgás, zsibbadások, fájdalmak, gerincpanaszok, depressziószerű, stb. panaszokkal, továbbá, ha arra kíváncsi, hogy van-e agyi-, nyaki- vagy alsó végtagi érszűkülete, keressen fel korszerű magánrendelőmben.

A rendelőmben számos „nem gyógyszeres jellegű” kezelési lehetőségek is vannak, amelyekről a weblapomon is tájékozódhat (www.ideggyogyaszdebrecen.hu).

 

Tisztelt Olvasó, amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem, hívjon fel telefonon!

Dr. José Manuel Coelho Rosa ideggyógyász főorvos, neuro-szonológus, egészségügyi szakmenedzser

Elérhetőségeim: 4024 Debrecen, Blaháné utca 7., fsz. 1. Tel.: 06 20 285-7128 E-mail: ideggyogyasz@citromail.hu