Magnetoterápiás kezelés

 

Szeretném megismertetni az egyik legújabb gyógyító eljárással. A „bio-elektromágneses energiareguláció” elvén alapuló új terápiás eljárás, a magnetoterápia, a hagyományos elektromágnesesmező-terápiából fejlődött ki. Ez egy regisztrált „II/A” minősítésű orvos/technikai eszköz, melynek használata fájdalommentes, és semmilyen káros mellékhatással nem rendelkezik, tehát akár naponta alkalmazható, és még gyerekek, sőt várandósok/kismamák, szívritmus szabályozóval, fémbeültetéssel  rendelkezők is igénybe vehetik. Ezen készülék  „II/A” minősítése (a legtöbb mágneses készülékekkel ellentétben) igazolja, hogy ez az eljárás tudományos vizsgálatokkal megalapozott (pl. mikroszkópos vizsgálatokkal, sejtszinten) gyógyító hatással rendelkezik.

A mágneses energia a testfelszínen keresztül bejut a véráramba, és megváltoztatja a vér tulajdonságait. Az oxigénnel, tápanyagokkal telt „friss” vér minden sejthez, még a legfinomabb hajszálerekbe is eljut, ahol a létfontosságú sejtlégzés és a szövetek anyagcseréje játszódik le. A test megkapja a szükséges energiát, a sejtek megújulnak, regenerálódnak.

Természetesen, mint ideggyógyász elsősorban a szakmámhoz közeli betegségekre hívom fel a figyelmét: vérkeringési és vérellátási zavarok, érszűkület, fej‑/fülzúgás, fejfájás, szédülés, egyensúlybizonytalanság, zsibbadások, agyérgörcs/agyvérzés utáni állapotok, Parkinson-betegség, feledékenység, Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, stressz, szorongás, depresszió, alvászavar, cukorbetegség szövődményei, gerincsérv, mozgásszervi és reumás betegségek.
De emellett allergia, asztma, bőrbetegségek, vérnyomás problémák, sebgyógyítás, fájdalomcsillapítás, anyagcserezavarok, csontritkulás, potenciazavar, gyulladások, zsíranyagcsere-zavarok, pajzsmirigy- és egyes májbetegségek esetén alkalmazható mind gyógyításra, mind prevencióra.
Továbbá sportsérülések gyógyítására, regenerációra, sőt sportteljesítmény növelésére is egyre több élsportoló használja. Fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, erősíti az immunrendszert.
Végső soron a fizikai és a szellemi teljesítőképesség növelő hatása miatt mindenki számára ajánlott (frontérzékenység, őszi és tavaszi fáradtság, stb.).

A „bio-elektro-mágneses-energia-reguláció" (BEMER) elvén alapuló magnetoterápiás kezelés a testben lévő legkisebb hajszálerekben zajló folyamatokat állítja helyre, s mivel ez a betegségek kb. 90%-át teszi ki, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy gyakorlatilag minden betegségre orvosilag bizonyítottan jótékony hatása van.

Dr. José Manuel Coelho Rosa ideggyógyász főorvos, neuro-szonológus, egészségügyi szakmenedzser

Elérhetőségeim: 4024 Debrecen, Blaháné utca 7., fsz. 1. Tel.: 06 20 285-7128 E-mail: ideggyogyasz@citromail.hu