„mofetta” széndioxidos szárazfürdő

A mofetta vulkáni utótevékenységhez kötődő, leginkább széndioxidból álló gázfeltörés. A föld számos pontján előfordul ez a természeti jelenség (Olaszország, Franciaország, Németország, Csehország, Egyesült Államok, stb.), így a Kárpát-medencében is, itt a leggyakoribb Erdélyben. A száraz mofetták csak gáz adnak, míg a nedves mofetták szénsavas savanyúvizet, melyeket borvíz- vagy csevice-forrásokból törnek elő, ezen a néven ismerik, és széles körben fogyasztják.

Az emberek már több száz éve fürdőszerűen használják a széndioxidgázt, annak kellemes melegítő és gyógyító hatása miatt. A gáz a bőrön keresztül bekerül a szövetekbe, és értágító hatást gyakorol a keringésre, illetve a szívműködésre. A fokozott vérkeringés bársonyos melegséget idéz elő. Ezt a természeti kincset például Erdélyben számos helyen alkalmazzák, használatuknak nagy hagyománya van.

Kinek ajánlható?

"A KEZELÉS TECHNIKAI OKOK MIATT ÁTMENETILEG SZÜNETEL"

Használatát úgy kell elképzelni, hogy belépünk egy medencébe, amelyben víz helyett színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb CO2 gáz van. A gáz ugyanúgy, mint a levegő a ruházaton is áthatol, ezért könnyű, kényelmes, pamut vagy más természetes anyagú öltözetet szükséges viselni a kezelés során.

A Mofetta terápiát mindenképpen ajánlatos a jól bevált és kedvelt BEMER-mágneses (és/vagy akár a CERAGEM) kezeléssel együtt alkalmazni. A két-három kezelés kiegészíti, és kölcsönösen erősíti egymás kedvező hatását. 

Figyelem: minden egyes beteg, alapos ideggyógyászati vizsgálatot követően, egyedülálló módon, egyénre szabottam, kapja kezelését.

A mofetta széndioxidos szárazfürdő kezelés részleteiről szívesen adok tájékoztatást telefonon, vagy személyesen a magánrendelőmben.

Dr. José Manuel Coelho Rosa ideggyógyász főorvos, neuro-szonológus, egészségügyi szakmenedzser

Elérhetőségeim: 4024 Debrecen, Blaháné utca 7., fsz. 1. Tel.: 06 20 285-7128 E-mail: ideggyogyasz@citromail.hu