Sóbarlang

„Debrecenbe hoztam a portugál tengerpart levegőjét!”


Kedves Betegeim, Tisztelt Érdeklődők!

 

A sóbarlang levegője a tengerpart és a sóbányák mikroklímájával közel azonos. A száraz só aeroszoljával telített levegő belélegezve nemcsak a felső légutakat tisztítja meg, hanem a tüdő mélyén található legkisebb hörgőcskéket is, ezáltal csökkenti a nyálkahártya gyulladását, erőteljes öntisztulási folyamatot indít el.
Az utóbbi évszázadok tapasztalata, hogy a tengerpartok lakói, illetve a sóbányákban dolgozók közül senki sem szenvedett krónikus tüdőbántalmakban (tüdőgyulladás, asztma, stb.). Rájöttek, hogy a sókristályok mikroszemcséivel telített levegő fejti ki ezt a kedvező hatást.
A sóterápia során a páciens kellemes pihenés közben belélegzi egy sógenerátor által a levegőbe porlasztott sóaeroszolt. A sókristályok eljutnak a légutakba, a hörgőcskék minden részébe, ott elolvadva, magukhoz vonzzák a szennyeződéseket, amelyek vagy a légutakon keresztül, vagy a véráram anyagcsere folyamatai során kijutnak a szervezetből. A só-klímaterápiás kezelések hatása orvosilag igazolt, igénybevételével jelentős javulás, sőt tünetmentesség érhető el.
A kősó, a tengeri só aeroszolja oldja a nyálkát, megelőzi a légúti gyulladásos betegségeket (asztmatikus, bronchialis, hurutos, allergiás, fül-orr-gégészeti), és erősíti az immunrendszert, vagyis visszaállítja az egészséges állapotot, jelentősen javítja a tüdő-kapacitást és a légzésfunkciókat. A só-klímaterápia használatával asztmásoknál csökken a krízisek száma. A sóbarlang igénybevétele a következő betegségekre ajánlott:

Betegségmegelőző, immunrendszer-erősítő hatása miatt egészséges embereknek is ajánlott a kúra igénybevétele mindazoknak, akinek fontos egészségének visszaszerzése, megőrzése, egészséges páciensek só-klímaterápiával fokozhatják teherbíró képességűket.
Tüdőtisztító kúra javasolt:

Továbbá mindazoknak javasolható, akik akár a krónikus panaszaik csökkentése érdekében, akár megelőzés végett, vagy akár ki-kapcsolódás céljából veszik igénybe ezt az új szolgáltatást.
40 perc eltöltése a Sóbarlangban felér egy napi tengerparti pihenéssel!
A száraz sóterápia számos gyógyszerrel nehezen kezelhető betegség javulását, az orvosi kezelés hatásosságát, illetve az egészség megőrzését segíti. A sóbarlangban a korszerű fény-, és hang-technikai berendezések hozzájárulnak a relaxációs kúra kellemes eltöltéséhez.

 

Dr. José Manuel Coelho Rosa ideggyógyász főorvos, neuro-szonológus, egészségügyi szakmenedzser

Elérhetőségeim: 4024 Debrecen, Blaháné utca 7., fsz. 1. Tel.: 06 20 285-7128 E-mail: ideggyogyasz@citromail.hu